Vier je binnenkort je verjaardag, heb je een jubileum van je werk of is er een andere feestelijke gelegenheid? Dan heb je een goede reden om een feestje te geven! Maar waar begin je mee? Weet je wat er allemaal geregeld moet worden om een feest te kunnen geven? 

Gelegenheid bepalen

Voor welke gelegenheid wordt het feest gehouden? Een verjaardagsfeest behoeft een andere aanpak dan een jubileum of een huwelijksfeest. Je zult een feestje met collega´s wellicht op een andere manier vieren dan een housewarming. Een kinderfeestje is niet hetzelfde als een receptie. Een feest voor 1000 man pak je anders aan dan een feest voor 20 man. Het is daarom verstandig om van te voren na te denken over de gelegenheid van het feest en wat dit betekent voor de organisatie en de uiteindelijke uitvoering.

Datum en tijd bepalen

Bepaal de datum en tijd van het feest. Heb je een specifieke datum in gedachten? Bijvoorbeeld omdat dit de dag is waarop je jarig bent, je de laatste werkdag hebt of omdat de datum een speciale betekenis heeft.

Als je flexibel bent in de keuze van de datum en tijd, dan is het goed om te zorgen dat deze voor zoveel mogelijk gasten haalbaar zijn. In het weekend zijn veel mensen vrij en is de kans groot dat ze op het feest kunnen komen. Of misschien geef je liever een feest direct na je werk, omdat alle collega´s die je wilt uitnodigen dan al aanwezig zijn. Zijn er veel (jonge) kinderen bij, geef het feest dan niet te laat op de dag. Houd eveneens rekening met belangrijke feestdagen en evenementen bij het bepalen van een datum.

Schakel professionele hulp in

Als de organisatie van het feest teveel is om alleen te regelen, overweeg dan om hulp in te schakelen. Xtrent kan hierbij uw ideale feestorganisator zijn. Dankzij onze jarenlange ervaring in de organisatie zijn wij er van overtuigd een meerwaarde te bieden aan uw gelegenheid! Anders dan bij een eventplanner beschikken wij zelf over alle nodige materialen, zorgen wij zelf voor de catering en bediening en denken met u mee voor de aankleding van het geheel. Kortom, wij besparen u heel wat tijd en stress.

Hoe begin ik er aan